Welkom

Fijn dat je interesse hebt in Hieros Gamos!

Nieuws 12 juni: Hieros Gamos verschuift naar 4 t/m 8 augustus, aangezien meerdaagse evenementen in juli niet mogen plaatsvinden.

Meer dan ooit voelt de ondertitel van Hieros Gamos, waarachtig leren liefhebben, actueel. Hoe kun je vanuit zelfliefde zorgdragen voor wat jij nodig hebt? Hoe kun je de ander in zijn/haar waarde laten als die andere denkbeelden, gevoelens en overtuigingen heeft over wat er in de wereld gaande is? Hoe sta je met vertrouwen, overgave en centering in het Leven, in een tijd die we niet eerder hebben meegemaakt?

We willen vier kernwaarden inbrengen in dit Hieros Gamos 2021: Love, Compassion, Joy and Truth.

Laten we samenkomen in het besef dat alle diversiteit, verandering, polariteit, emotionele rollercoasters en afscheiding als golven opduiken uit een alomvattend Veld van Stilte, Eenheid en Liefde. En dat we keer op keer in staat zijn om daarnaar terug te keren, wát er ook gebeurt.

Wees welkom!

Van woensdag 9:30 tot zondag ca 17:00

Je kunt op woensdag vanaf 09u30 arriveren. Tot het afscheidsritueel zijn alle velden toegankelijk voor mannen en vrouwen en voor de lunch kun je eventueel samen je tent opzetten als je als stel komt. Vanaf woensdagavond t/m de samenvoeging op vrijdagavond is veld 2 het vrouwenveld en veld 1 het mannenveld. Op wo- en donderdagnacht slapen alle mannen en vrouwen gescheiden. Lees meer op de overnachtingspagina

Op zondag ronden we het programma ceremonieel af rond 15.00. Daarna zorgen we er met alle aanwezigen voor dat we de velden weer schoon en op de grote tenten na leeg opleveren. Als we dit met een paar honderd mensen doen is het in 1 à 2 uur klaar. 

Meer informatie over de invulling van de vijfdaagse lees je in het programma.

Basis en bedding

We zijn ons bewust dat deze vijfdaagse naast plezier en genieten ook innerlijk veel los kan maken. Daarom besteden we veel zorg en aandacht aan het creëren van een warme, veilige bedding waarin alles wat geraakt wordt doorleefd kan worden.

Dagelijkse sharing

Tijdens het festival draag je zelf ook bij aan deze basis en bedding. Elke dag kom je samen in een vast groepje van maximaal tien deelnemers (op de eerste drie dagen met alleen mannen of alleen vrouwen, op zaterdag en zondag gemengd), waarin je in een kleine setting kunt delen wat je bezighoudt en wellicht herkenning ervaart in de verhalen van anderen. Deze groepjes worden begeleid door een Hieros Gamos Hart medewerker. Hij/Zij zorgt ervoor dat iedereen gelijke spreektijd krijgt en is aanspreekpunt als je vragen hebt. 

Met jouw groep draag je ook bij aan het creëren van een moeiteloos lopende en sfeervolle vijfdaagse community door samen seva taken uit te voeren. Dit kan een bewustzijnsworkshop op zichzelf zijn. Meer over de seva.

Eigen verantwoordelijkheid EN steun: Geestelijk Raadsman/vrouw

Bij de samenstelling en het aanbod van het programma zijn wij van uit gegaan dat er bij de deelnemers voldoende ervaring is aangaande relaties, persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis. Het is belangrijk dat als je je inschrijft, je bewust bent dat je zelf verantwoordelijk bent voor alle processen die eventueel opgeroepen worden.

René Onstek
Maria Vendrik

Eigen verantwoordelijkheid nemen wil niet zeggen dat je alles in je eentje moet aangaan; naast de dagelijkse sharing waarin je delen en steun kunt ervaren zijn René Onstenk en Maria Vendrik als geestelijk raadsman en – vrouw aanwezig. Zij hebben een decennialange beroepsmatige achtergrond in energetisch-, psychologisch en bewustzijnswerk. Bij hen kun je terecht als er diepgaande emoties worden geraakt of je een luisterend oor nodig hebt.

Je hoeft geen stel te zijn om te kunnen inschrijven

Dit festival gaat over het Hieros Gamos, het sluiten van een Heilig Huwelijk, eerst met jezelf en vervolgens, als je daarvoor kiest, met een uiterlijke geliefde. Om aan het festival deel te nemen hoef je geen relatie te hebben. Je kunt je dus alleen inschrijven. 

Wel is het zo dat we, gezien de inhoud van het programma, er naar streven dat de  groepsenergie van alle mannen en alle vrouwen in balans voelt. De afgelopen zes edities zijn er meer vrouwen dan mannen op het festival geweest. Daarom hebben we twee kortingen geïntroduceerd om mannen extra uit te nodigen de stap naar het Hieros Gamos te maken. Lees er meer over bij prijzen.

Scroll naar top