Over Hieros Gamos

Hieros Gamos is een ontdekkingsreis naar de diepte van jezelf en de ander. Deze vijfdaagse gathering (of eigenlijk een levenslange toewijding/levensweg) gaat over waarachtig leren liefhebben; van jezelf, de (intieme) ander en het Leven.

Om een ander waarachtig te kunnen liefhebben, is het belangrijk dat je jezelf hebt leren kennen, met al je mooie en minder mooie kanten. Dat je weet wat je verlangens zijn, wat jouw pad is, en daar voor durft te staan, al dan niet met knikkende knieën.

Dat je weet wie je in wezen bent, en tegelijkertijd accepteert dat het je niet altijd lukt om vanuit die zielskern te leven. Dat er patronen, blokkades, verwachtingen en oude pijn in je aanwezig zijn, die getriggerd worden, juist in het contact met een intieme geliefde.
Om dat samen onder ogen te zien, met een beetje mildheid en humor, en steeds opnieuw de bereidheid om elkaar te ontmoeten voorbij alle akelige stemmetjes, hakken in het zand en ‘jij moet eerst maar komen!’

Verlang je naar een relatie, maar is die er nog niet, onderzoek dan jouw innerlijke saboteurs; Angst om je bloot te geven, onbewuste vijandigheid naar de andere sekse, oude karmische stukken, de wens dat er een geliefde verschijnt die jou totaal accepteert omdat je dat zelf nog niet doet, etc etc. Met elk zelfinzicht komt de voor jou kloppende geliefde dichter naar je toe.

Ervaringen & video’s
Kernteam
Visie

Visie

Hieros Gamos is een oeroud mythisch ritueel waarbij de Koning van het Land zich één keer per jaar verenigde met de Hogepriesteres van de Tempel om de vruchtbaarheid van het land te garanderen. Een symbolische daad om de Eeuwige Dans van de Schepping en het samenkomen van het Mannelijk en Vrouwelijk Principe ook fysiek te voltooien.

Het Hieros Gamos of het Heilig Huwelijk kent meerdere lagen:

Het Innerlijk Heilig Huwelijk

Het samenkomen van jouw innerlijke man en vrouw, je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten, de linker- en rechterhersenhelft, denken & voelen, actie & rust, hoofd & hart. Jung noemt dit het versmelten met je anima als je een man bent en met je animus als je een vrouw bent.

Het Uiterlijk Heilig Huwelijk

De vereniging met een aardse geliefde, een fysieke man of vrouw met elkaar. Deze uiterlijke manifestatie van het Heilig Huwelijk kan pas ten volle plaatsvinden op alle lagen (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) als in beide geliefden het Innerlijk Heilig Huwelijk heeft plaatsgevonden.

Het Kosmisch Heilig Huwelijk

Het samenspel van de krachten van het mannelijk en vrouwelijk Scheppingsprincipe. Zonder deze eeuwige dans zou niets kunnen bestaan en kan niets in wording komen.

Voor wie?

Voor het vrouwelijke in ons dat voelt, dat embodiment (gevoeld in contact met je lichaam aanwezig zijn) en zelfacceptatie de basis vormen om een Bron van Liefde te Zijn

Voor het vrouwelijke in ons dat in overgave, kracht en ontvankelijkheid haar relaties aan wil gaan in het leven, gedragen door Moeder Aarde en de moederlijn.

Voor het vrouwelijke in ons dat zich durft over te geven aan het ritme van het Leven, in resonantie met de Stilte en Wijsheid die vanuit haar Hart en Bekken voortkomen

Voor het mannelijke in ons dat vanuit bewustzijn, centering en aanwezigheid containment en bescherming aan het leven biedt.

Voor het mannelijke in ons dat vanuit verbinding met zijn hart verantwoordelijkheid neemt voor dat- en diegenen die aan hem zijn toevertrouwd

Voor het mannelijke in ons dat vol passie en liefde leiding geeft en initieert wat geboren wil worden, gesteund door de Kosmos en de vaderlijn. 

Voor de mens die verantwoordelijkheid neemt voor de eigen levenservaringen en die bereid is de antwoorden in zichzelf te zoeken en zich te spiegelen aan de ander.

Voor de mens die steeds opnieuw de bereidheid heeft of vindt om oprecht en in kwetsbaarheid uit te reiken naar de ander.

Kernteam

Hieros Gamos is nog steeds in transitie. Een hele nieuwe cyclus dient zich aan, met een grotendeels nieuw kernteam.

Marcel Timmer

De magie van Hieros Gamos heeft mij in al die jaren verwonderd, verrast en zoveel geschonken. Het zit diep in mijn hart en in mijn leven verweven. Hieros Gamos heeft mij meerdere malen geroepen, signalen gegeven en zaadjes gepland. Toen er vorig jaar een grote verandering werd aangekondigd, kwam er veel bij mij in beweging met een magische reis tot gevolg. Lees meer


René Onstenk

7 jaar geleden kwam ik naar het Hieros Gamos veld op uitnodiging om aan het kernteam deel te nemen. Het Hieros Gamos nam mij mee in de voorbereiding, gelijk voelde ik de diepte, echtheid en schoonheid van dit festival. Ik was blij met de zin “waarachtig leren liefhebben” na mijn eerste festival kreeg het woord “leren” meer waarde. Lees meer

Annemieke van Esschoten

Jaren was ik op afstand betrokken bij Hieros Gamos Festival. De maandenlange voorbereiding, het opbouwen van de energie, de magie. Ik zag het vanaf de zijlijn als René in de weer was met het kernteam. En als het allemaal weer voorbij was en hij weer thuis, verzuchtte hij steevast: “ik wou dat we dit samen konden doen. Dat jij in levende lijve aanwezig bent in het veld”. “Er komt een tijd”, zei ik dan. Lees meerHilde Nienhaus

Ongeveer 10 jaar geleden ontstond het eerste idee voor een Hieros Gamos festival. Hoe mooi het zou zijn als mannen en vrouwen elkaar in Waarheid en Liefde zouden ontmoeten, gelijkwaardig, open, bewust, verantwoordelijk voor eigen proces en heling. Met ongelofelijke dankbaarheid kijk ik terug op alle ervaringen, zowel de diepe, verbonden, mystieke, wonderbaarlijke als de pijnlijke, confronterende ‘moments of Truth’. Het heeft me gevormd en mijn ware potentie doen voelen. Nu is het tijd om een nieuwe generatie Lichtwerkers, zo voelt het voor mij, de ruimte te geven op het door ons ‘Oude Lichtwerkers’ gevormde fundament het nieuwe te creëren. Van Anchoring the Light naar Being the Light, zoals Dorien het zo mooi verwoordde. Ik begeleid het transitieproces dit jaar en zal loslaten als het nieuwe team zover is dat ze alle facetten op energetisch, psychologisch, praktisch en organisatorisch vlak kunnen dragen. In Liefde, Hilde hilde@hierosgamos.nl

Met heel veel dank aan de oude kernteam leden die niet in hun oude rol terug keren, voor het pionieren en openen van het Veld van Balans en Eenheid tussen het gezonde Mannelijke en gezonde Vrouwelijke: Dorien, Corine, Rianne en Simon. Dank je wel voor jullie bezieling en puurheid. En ook de kernteam leden uit eerdere jaargangen: Stephen, Hilde, Ton, Marjolijn, Agnes, Cora, Eelke, Sander, Caroline, René en Maria Janneke, Sabina, Rahi Emile, Sven, Veerle, Yves, Shahid, Arjan, Margje, Jan Maarten, Igor, Lale, Marcoléon, Ralph, Bart, Hermine, Loylou en Maurits.

Scroll naar boven