Veelgestelde vragen

Is Hieros Gamos alleen voor stellen, of kan ik ook alleen komen?

Hieros Gamos een mooi oefenterrein. Zowel om bewust te worden van jouw innerlijk Hieros Gamos, hoe het mannelijke en vrouwelijke zich in jou verhouden tot elkaar, als om te kijken hoe je je verhoudt tot andere vrouwen en mannen. Dit kan zowel als je als koppel komt als alleen.  Voorgaande edities laten zien dat ongeveer 50-60% koppels zijn en de overige 40-50% alleen komt, waarbij soms een partner thuis blijft of men single is. Je zult dus zeker niet de enige single zijn. Wel is tot nu toe het aantal vrouwen groter dan het aantal mannen. Dat kan voor vrouwen onbedoeld in sommige onderdelen iets aanraken van niet gezien worden, of ‘moeten concurreren voor een man’ of confrontatie met eenzaamheid/alleen staan. Onze ervaring is dat, hoewel dat pijnlijk kan zijn, het altijd dienstbaar is aan ieders groei. Juist omdat de synchroniciteit door het krachtige energetische veld dat we samen opbouwen heel sterk en direct is.  Ook als koppel kun je overigens lastige situaties tegenkomen, van pijnlijke stagnatie in je relatie als een partner die de vrijheid opzoekt richting de andere sekse terwijl jij je juist alleen op je relatie zou willen richten. Als koppel komen is dus niet per definitie makkelijker dan als single. Kortom: Iedereen krijgt precies die spiegels die nodig zijn voor je groei in bewustzijn. Als je alle gedachten en emoties kunt verwelkomen, zowel de leuke, inspirerende en spannende als de pijnlijke, angstige, boze, verdrietige, dan zal Hieros Gamos je zeker veel brengen.

Kan ik ook één dag komen?

Nee, dat is niet mogelijk. We creëren heel bewust een gezamenlijk energieveld, met een openingsceremonie op woensdag en een sluitingsceremonie op zondag. Als mensen daarin zouden inkomen en vertrekken heeft dat een verstorende werking op de energie en daarmee op de diepte van de ervaring.

Mag ik een caravan of camperbusje meenemen?

Ja dat mag. Wel vragen we je om rekening te houden met de beperkte beschikbare vierkante meters en dus geen mega grote caravans of campers mee te nemen. En zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat er voldoende plaats is, zeker als je een stroomaansluiting wilt. Neem je eigen haspel(s) met CCE/camping aansluiting mee.

Is er accommodatie beschikbaar om in te overnachten?

Nee, er zijn geen huisjes, blokhutten of tenten beschikbaar die je kunt huren. Je dient zelf een kampeermiddel mee te nemen.

Ik volg een speciaal dieet. Kan hier rekening mee worden gehouden?

De vers bereide maaltijden van Foekje en haar team zijn vegetarisch en vrijwel 100% biologisch. Zij kunnen ook veganistisch, glutenvrij, lactosevrij of suikervrij koken of rekening houden met allergie voor specifieke producten. Neem daarvoor uiterlijk twee weken voor aanvang van het festival contact met Foekje op via foekjevellema@gmail.com

Waarom Seva? Ik betaal toch gewoon een ticket?

We merkten dat het ontbreken van de klassieke rol van vrijwilliger op de kampeer gathering van Hieros Gamos 2020 de onderlinge band versterkte en dat er veel bereidwilligheid was om bij te dragen. Hierdoor ontstond een warm community gevoel van gelijkwaardigheid in geven en ontvangen, saamhorigheid en co-creatie. Dit is wat ons betreft al een voorbode van de nieuwe wereld die we willen creëren en past daarom helemaal bij 2021. 

En je houding en gedachten over seva vormen op zichzelf een rijke bron aan zelfinzicht en is daarom een bonus bewustzijns workshop 😊.

Scroll naar boven