Over Hieros Gamos

Hieros Gamos is een ontdekkingsreis naar de diepte van jezelf en de ander. Deze vijfdaagse gathering (of eigenlijk een levenslange toewijding/levensweg) gaat over waarachtig leren liefhebben; van jezelf, de (intieme) ander en het Leven.

Om een ander waarachtig te kunnen liefhebben, is het belangrijk dat je jezelf hebt leren kennen, met al je mooie en minder mooie kanten. Dat je weet wat je verlangens zijn, wat jouw pad is, en daar voor durft te staan, al dan niet met knikkende knieën.

Dat je weet wie je in wezen bent, en tegelijkertijd accepteert dat het je niet altijd lukt om vanuit die zielskern te leven. Dat er patronen, blokkades, verwachtingen en oude pijn in je aanwezig zijn, die getriggerd worden, juist in het contact met een intieme geliefde.
Om dat samen onder ogen te zien, met een beetje mildheid en humor, en steeds opnieuw de bereidheid om elkaar te ontmoeten voorbij alle akelige stemmetjes, hakken in het zand en ‘jij moet eerst maar komen!’

Verlang je naar een relatie, maar is die er nog niet, onderzoek dan jouw innerlijke saboteurs; Angst om je bloot te geven, onbewuste vijandigheid naar de andere sekse, oude karmische stukken, de wens dat er een geliefde verschijnt die jou totaal accepteert omdat je dat zelf nog niet doet, etc etc. Met elk zelfinzicht komt de voor jou kloppende geliefde dichter naar je toe.

Ervaringen & video’s
Kernteam
Visie

Visie

Hieros Gamos is een oeroud mythisch ritueel waarbij de Koning van het Land zich één keer per jaar verenigde met de Hogepriesteres van de Tempel om de vruchtbaarheid van het land te garanderen. Een symbolische daad om de Eeuwige Dans van de Schepping en het samenkomen van het Mannelijk en Vrouwelijk Principe ook fysiek te voltooien.

Het Hieros Gamos of het Heilig Huwelijk kent meerdere lagen:

Het Innerlijk Heilig Huwelijk

Het samenkomen van jouw innerlijke man en vrouw, je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten, de linker- en rechterhersenhelft, denken & voelen, actie & rust, hoofd & hart. Jung noemt dit het versmelten met je anima als je een man bent en met je animus als je een vrouw bent.

Het Uiterlijk Heilig Huwelijk

De vereniging met een aardse geliefde, een fysieke man of vrouw met elkaar. Deze uiterlijke manifestatie van het Heilig Huwelijk kan pas ten volle plaatsvinden op alle lagen (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) als in beide geliefden het Innerlijk Heilig Huwelijk heeft plaatsgevonden.

Het Kosmisch Heilig Huwelijk

Het samenspel van de krachten van het mannelijk en vrouwelijk Scheppingsprincipe. Zonder deze eeuwige dans zou niets kunnen bestaan en kan niets in wording komen.

Voor wie?

Voor het vrouwelijke in ons dat voelt, dat embodiment (gevoeld in contact met je lichaam aanwezig zijn) en zelfacceptatie de basis vormen om een Bron van Liefde te Zijn

Voor het vrouwelijke in ons dat in overgave, kracht en ontvankelijkheid haar relaties aan wil gaan in het leven, gedragen door Moeder Aarde en de moederlijn.

Voor het vrouwelijke in ons dat zich durft over te geven aan het ritme van het Leven, in resonantie met de Stilte en Wijsheid die vanuit haar Hart en Bekken voortkomen

Voor het mannelijke in ons dat vanuit bewustzijn, centering en aanwezigheid containment en bescherming aan het leven biedt.

Voor het mannelijke in ons dat vanuit verbinding met zijn hart verantwoordelijkheid neemt voor dat- en diegenen die aan hem zijn toevertrouwd

Voor het mannelijke in ons dat vol passie en liefde leiding geeft en initieert wat geboren wil worden, gesteund door de Kosmos en de vaderlijn. 

Voor de mens die verantwoordelijkheid neemt voor de eigen levenservaringen en die bereid is de antwoorden in zichzelf te zoeken en zich te spiegelen aan de ander.

Voor de mens die steeds opnieuw de bereidheid heeft of vindt om oprecht en in kwetsbaarheid uit te reiken naar de ander.

Kernteam HG 2024

Ralph Nelissen

Ik was betrokken bij het eerste Hieros Gamos festival en het concept (Het innerlijke huwelijk) heeft me vanaf toen niet meer losgelaten. Na 10 festivals kreeg ik de kans om het stokje als organisator/visiedrager over te nemen en ik heb ja gezegd. Ja tegen het festival, Ja tegen mezelf en Ja tegen het leiderschap/ondernemerschap om het samen met mooie mensen mogelijk te maken. Het is een prachtig festival (gathering) waarin mannen/vrouwen samenkomen om het leven te vieren. Het leven dat we volmondig mogen aannemen zodat de man en de vrouw in onszelf volledig tot leven komen. Ik zie je graag op het festival en wens je daar een mooie/leerzame ontdekkingstijd toe. 

Meer info over mijn activiteiten: www.padvandeman.com

Marlou Donne

Dit jaar voor het eerst bij Hieros Gamos betrokken. Ik stapte binnen, maakte contact met het team, het veld en de energie van Hieros Gamos en gelijk voelde ik de uitnodiging. Hier mag ik zijn. Ik kan er helemaal induiken en uitgebreid delen wat het allemaal met me doet, maar het komt erop neer dat het klopt voor me. Hoe precies weet ik niet, maar ik voel het. Ik voel dat ik hier wil leren, wil groeien en spelen. Ik voel ook dat ik iets te bieden heb en dat ik ontzettend zin heb om hier helemaal in te duiken.

Lets get messy. Want als een ding duidelijk is, is dat Hieros Gamos je niet in de koude kleren gaat zitten. En dat past bij me. Als ik voel dat er iets te leren is, te ontdekken en te groeien valt, dan ben ik van de partij. Ik geniet nu al van de voorbereiding en kijk ontzettend uit naar het festival

Sascha van Ras

Ik kwam voor het eerst op Hieros Gamos toen mijn eigen huwelijk net was gestrand. Ontdekte op dit festival hoezeer het innerlijke heilige huwelijk mij aansprak. De eerste belofte. Trouw zijn aan mezelf en wat dat betekende. Een reis van aankomen in mijn hart en bekken. Ruimte maken om te voelen hoe oude spanningen tot ontspanning kon komen. Dat ik me nu tevreden en thuis kan voelen in mijn lijf. Met mijn huidige partner ben ik nu in dans om het uiterlijke huwelijk te leven.

Hierbij is Hieros Gamos een bijzonder veld om samen op onderzoek te gaan. Ik kijk uit naar alle mooie zielen die zich gaan verzamelen om samen een prachtig festival te ervaren.

Meer info over mijn activiteiten: https://www.saschavanras.nl/

Elly de Bruin

Na jaren van loslaten. Loslaten van mijn huwelijk, loslaten van mijn met bloed, zweet en passie opgebouwde Theaterzaal en Kunst & Cultuurcentrum. Is er ruimte en tijd voor wat nieuws. Na vele grootschalige locatietheatervoorstellingen te hebben geregisseerd en georganiseerd, een aantal festivals te hebben opgezet en vanuit mijn mannelijke kracht altijd alles alleen te hebben gedaan is het tijd om samen te werken. Mijn vrouwelijke kracht mag hierbij in balans komen met mijn mannelijke.

Dat past precies in mijn persoonlijke ontwikkeling waarin verbinding, met mezelf en de ander, voorop staat. De vraag of ik samen met mijn huidige partner in het kernteam van Hieros Gamos zou willen deelnemen is treffend hoe passend ze is. Ook voelde het na samenkomst met het team gelijk helemaal kloppend. Het mannelijke en vrouwelijk is in dit team prachtig in balans, we vullen elkaar mooi aan en er was gelijk sprake van een vredige transparantie. Het voelt als een waar cadeau, om een bijdrage te mogen leveren aan een veld waarin zoveel bezoekers op ontdekkingsreis gaan in zichzelf en de ander. Net zo goed als ikzelf. 

Corine Lavrijssen

Hieros Gamos is voor mij een festival dat meteen diep raakte vanaf mijn eerste deelname. Een prachtige diepgaande groei- en inspiratiereis; elke keer weer. Mijn betrokkenheid groeide en ook mijn innerlijke ontwikkeling kreeg elke keer weer een boost als ik me 5 dagen liet onderdompelen in dit krachtenveld. Afgelopen jaar is waarachtig leren liefhebben een groot levensthema geweest in mijn dagelijkse leven en werk. En dat resoneert binnen Hieros Gamos heel sterk.

De vraag van Ralph of ik zorg wilde dragen voor de energetische bedding van het vrouwenveld gaf al snel een innerlijke ja en een weet dat ik dit graag met een team van vrouwen wil gaan realiseren. Samen is heel belangrijk voor mij en ik ben blij dat we dit met een kernteam met veel potentieel kernteam neerzetten. Vanuit welke geaardheid je ook komt; Het wordt een samenzijn in liefde en respect voor ieders zijn als mens  Mijn uitdaging is het open blijven in dit krachtenveld, blijven voelen wat klopt voor het grote veld en wat klopt in mij, zodat het Hieros Gamos hart kan blijven stromen.

Ik heb er heel veel zin in.

Wil je meer over mij en mijn dagelijkse bezigheden lezen, kijk dan bij www.hetpotentieel.nl

Rene Onstenk

8 jaar geleden kwam ik naar het Hieros Gamos veld op uitnodiging om aan het kernteam deel te nemen. Het Hieros Gamos nam mij mee in de voorbereiding, gelijk voelde ik de diepte, echtheid en schoonheid van dit festival. Ik was blij met de zin “waarachtig leren liefhebben” na mijn eerste festival kreeg het woord “leren” meer waarde. Lees meer

Samen met alle workshopgevers, hoeders, vrijwilligers en iedereen die aanwezig zal zijn wensen we jullie een fantastisch festival toe.

Scroll naar boven