Vrouwelijke superioriteit als blokkade

Hoor je jezelf of andere vrouwen wel eens verzuchten (of in stilte denken): ‘Waar zijn, ze, liefdevolle, bewuste mannen?’ ‘Waarom gaan mannen niet staan?’ ‘Mannen lopen achter op spiritueel gebied’ ‘Ik ben succesvol en krachtig, waarom kunnen mannen daar niet mee omgaan?’

Als je heel eerlijk bent naar jezelf bent en heel subtiel gaat voelen, kan er wrok, stiekeme minachting, jezelf beter/verder/wijzer achten, verwijt, veroordeling en weigering van eigen verantwoordelijkheid onder schuil gaan.

We hebben als vrouwen geleerd om voor onszelf op te komen, voor onze verlangens, onze grenzen, onze rechten. We hebben gelijkwaardigheid en respect afgedwongen en gekregen, in ieder geval in ‘spiri/persoonlijke ontwikkelingsland’. We mogen en zijn succesvol in het leven, in wat we de wereld in zetten. En nu willen we een man die naast ons staat in totale gelijkwaardigheid, respect, eerlijkheid, oprechtheid, trouw en betrouwbaar is, een goede minnaar, die zijn missie leeft, avontuurlijk is en open over zijn emoties, vol vuur en passie het leven tegemoet treedt. Ja, dit kan een man allemaal zijn, als hij zijn volle potentie leeft en daar bewegen mannen die daaraan toe zijn steeds meer naartoe. Maar niet als wij het onbewust of onderhuids af willen dwingen.

Want wat gebeurt er als wij niet alleen verlangen naar zo’n man, maar eerder eisen dat hij daar NU 100% toe in staat is? Dan zijn wijzelf niet in onze meest vrouwelijke potentie aanwezig (en kunnen we dat wel, of is het gemakkelijker naar de afwezigheid van de man te wijzen?), maar staan we in onze goed gegronde mannelijke pool. Dat nodigt een man niet uit, maar zorgt dat jullie (onbewust) in competitie, strijd, oordeel of terugtrekking terecht komen, want gelijke energieën stoten elkaar af.

Ik hoor je al verontwaardigd zeggen: ‘Moet ik dan mijn kracht afzwakken zodat die man naast me kan staan? Moet ik weer dat verleidelijke, hulpeloze vrouwtje zijn zodat de man zich de ridder kan voelen? No way!’

Het gaat erom dat je kunt kiezen. Als je iets wilt bereiken in de buitenwereld, als jouw verlangens of grenzen uitgedaagd worden, dan is het prima een beroep op je mannelijke kant te doen.

Als je diepe liefde, passie, aantrekkingskracht wilt en een man wilt ontmoeten in zijn meest mannelijke energie, jouw doelbewust veroverend met zijn aanwezigheid, hart, ziel en lijf, dan zul jij in je meest vrouwelijke energie moeten zakken. Ontvankelijk, warm, uitnodigend, verleidelijk, niet door veel te ‘doen’, alleen maar door in ontspanning en genieten te zakken en de Godin in je tot volle bloei laten komen.

En zijn wij daartoe is staat? Of moet de man ook nog voor onze opening, ontspanning en stroming zorgen, door tantrisch te zijn, ons eindeloos te masseren, liefdevolle woordjes te fluisteren?

De enige op wie je invloed hebt ben jijzelf. Ben je niet vervuld in je relatie of wil je er één, zorg dan voor je eigen groei in je vrouwelijkheid en je wordt de sirene die vanzelf en moeiteloos de juiste man naar zichzelf magnetiseert.

Laten we respect hebben voor onze gelijkwaardigheid en vol verwondering, passie en aantrekkingskracht ten diepste onze verschillen eren en vieren.

In Liefde,

Hilde

Inspiratiebronnen:

Intieme relaties van David Deida en Padwerk van Eva Pierrakos

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Scroll naar boven