Ik heb moeite met seksualiteit

Ik heb moeite met seksualiteit en intimiteit en daar schaamde ik me voor. Ik moest dat kost wat kost verbergen, vanaf mijn 15e omdat ik nog ‘groen’ was, tot op de dag van vandaag, dat ik niet volop kan genieten, kan ontspannen, multi orgastisch kan zijn en volop de kundalini kan laten stromen en de penis energie tot en met mijn kruin kan laten opstijgen.

Ik moest dat kost wat kost verbergen, omdat ik dacht dat ik de enige was. Omdat ik vond dat ik daarom niet echt vrouw was, als vrouw faalde. En dacht dat alle andere vrouwen ‘het’, wat dat het dan ook was, wel konden.

Wat heb ik mijzelf genadeloos afgekraakt, de grond in geboord. Wat had ik een onrealistisch beeld van wat een ‘seksuele vrouw’ zou moeten zijn. Aantrekkelijk, sexy gekleed, en eigenlijk ‘er altijd klaar voor’. Met stress en prestatiedruk tot gevolg, zodat ontspanning en plezier onhaalbaar ver weg leken.

Elke relatie opnieuw hetzelfde patroon. In het begin, met verliefdheid en aantrekkingskracht als motoren, geen enkel probleem. Maar na een tijdje meer remming, minder zin, maar het wel van mezelf moeten. Niet dat ik het tegen mijn zin in ging doen, maar door criticus en prestatiedruk een vicieuze cirkel van tranen, praten, afstand en vervolgens nog meer druk en uit verbinding zijn. Het verlamde mijzelf en het verlamde de mannen met wie ik was. En dan maar weer uit de relatie stappen, omdat het blijkbaar ‘op’ was, maar met een diepe innerlijke wanhoop ‘het wordt nooit wat met mij’.

Biodanza bracht ontspanning, plezier, stromen, verleidelijkheid en fysiek gevoelde zin (iets heel anders dan mentaal gemaakte zin, die uiteindelijk ook wel fysiek wordt). Totdat ik naar huis ging en thuis toch weer dezelfde blokkade en in mijn hoofd schieten voelde. Want dan ‘moest’ het gebeuren, wat alle gevoelens (natuurlijk) direct deed verstarren en opdrogen.

Er is heel wat ontrafelwerk voor nodig geweest om te zien wat er nou eigenlijk gebeurt. Want het ‘rare’ was, dat als ik de blokkade eenmaal voorbij was, het wél vanzelf ging. Met een orgasme krijgen heb ik nooit een probleem gehad gek genoeg.

Het was een schijnbaar onontwarbare kluwen van overtuigingen (mannen willen altijd, en daar moet ik klaar voor zijn bijv.), van moetens (een vrouw moet aantrekkelijk en sexy zijn en zin hebben) en van diep weggestopte behoeften (waar ik bijvoorbeeld tot mijn shock en ook bevrijding achter kwam, is dat ik eigenlijk altijd aanraking met seks ‘gekocht’ heb. Er zat nog een enorme drang naar ‘aanraking zonder er iets voor terug te hoeven doen’, de behoefte van het onvervulde kind in mij).

Op een nog dieper niveau kwam ik heel subtiel verstopte overtuigingen van Kerk (vrouwen die vrijuit seksueel zijn moeten de brandstapel op), Lilith (ja, daaag, ik ga mij niet overgeven aan een man!), de priesteres in mij (het moet wel tantrisch, spiritueel, afgstemd, subtiel zijn hoor, ik sta boven aardse botte lust) en de patriarchale maatschappij (vrouwen die sexy en aantrekkelijk zijn, zijn leuk in bed, maar hoeven we verder niet serieus te nemen). Tja…..

Waarom wil ik dit delen? Om te delen hoe complex de vrouwelijke seksualiteit in elkaar kán zitten. En om te laten weten dat je niet de enige bent, mocht het zo zijn dat ook jij je soms genadeloos naar beneden haalt of je vrouw dat ziet doen.

Juist in ‘vrouwenland’ vraagt het  moed toe te geven dat je remmingen hebt te midden van alle enthousiaste verhalen over Womb healing, the New Tantra, de multi-orgastische vrouw, het ‘moeten’ oefenen met jade eieren, het ‘moeten’ wekken van je Kundalini etc etc. Pffffff…….Doe het vooral als het je veel plezier geeft, maar doe het niet met een verbeten moeten op de achtergrond. Dan gaat het je echt niet bevrijden.

Wat je wél gaat bevrijden, is al je denkbeelden en moetens op seksueel en relatiegebied onder de loep nemen. Achter elke kramp en remming zit een gedachte, een ideaalbeeld. Blaas het ideaalbeeld op en zie hoe absurd en onhaalbaar het is. Als dat hele kaartenhuis doorzien en in elkaar gestort is, zal de vrouw die je bent vanzelf gaan stromen, met een verbazingwekkende diepte, moeiteloosheid, lustliefdehartbekken geïntegreerdheid. Geen gemakkelijk proces, maar het leidt wel tot blijvende, natuurlijke, ‘doe-loze’ bevrijding zonder moeilijke standjes, rituelen, energetische of andere opwekkingsmiddelen.

Ik wens je veel liefde, koestering, plezier, echtheid en genot.

In Liefde,

Hilde

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Scroll naar boven