HG Blog: Hoe staat het met jouw wipwap?

Ondanks of dankzij 10 jaar Hieros Gamos kom ik weer een heel verborgen werkende laag vijandigheid, afgeslotenheid, boosheid tegen in mezelf naar de man, waar Stephen dan de projectie van ontvangt. Een onwil om me te openen en over te geven, ondanks alle bereidheid en liefde die er is. Een subtiele machtsstrijd vindt er dan onder de oppervlakte in mij plaats. Voorheen zou ik mezelf ofwel voorbij die subtiele afsluiting ‘gewerkt’ hebben door bewust richting lustgevoel te gaan, of ik zou in hulpeloosheid en onmacht komen naar mijn ‘verraderlijke’ lichaam. Waarom open je je niet!

Ooit waren het Mannelijke en het Vrouwelijke in Eenheid en Harmonie met elkaar. Twee polariteiten verbonden als een wip wap; één balk met twee uiteinden, moeiteloos in elkaar overgaand.

Totdat vijandigheid, macht, overheersing, angst, uitbuiting en teveel nadruk op één kant deze brak en er een kloof ontstond, met aan de ene kant het Vrouwelijke en aan de andere kant het Mannelijke. Er kon niet meer moeiteloos en blij gespeeld worden.

Als we de polen als twee totaal verschillende afgescheiden delen zien komen we nooit tot overbrugging. De heling zit in het beeld van één schaal met twee uitersten. En de kunst erin zit om het meesterschap te verwerven je comfortabel en vertrouwd te leren voelen op ALLE plekken van die schaal. Zodat je bewust kunt kiezen wanneer welke energie handig is. Wil je gefocust samenwerken aan een doel, zonder de ‘afleiding’ van aantrekkingskracht, dan vind je elkaar in het midden van de wip. Wil je het spel van Eros ten volle vieren, dan kiest elk van de partners één van de uiteinden, want dan is het het leukste weet ieder kind 😊.

Laten we de hele schaal voor ogen houden, en de vrijheid die het geeft om alle plekken te mogen verkennen en ervaren, in plaats van je hele leven krampachtig op één plek te blijven omdat je denkt dat dat van jouw sekse verwacht wordt.

Om deze reden laten we de scheiding op basis van fysiek geslacht dit jaar los. Wel zetten we nog steeds een apart Vrouwelijk en Mannelijk energieveld neer op donderdag en vrijdag. Zodat je beide uitersten van de schaal kunt ervaren in allerlei gradaties. En elk moment kunt voelen waar je hart en voeten je heen leiden voor jouw voeding, plezier, genieten of heling.

Wees welkom!

In Liefde,

Hilde

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...

Scroll naar boven