Annemieke van Esschoten

Mijn naam is Annemieke, ik ben moeder van een prachtige zoon Zen (11 jaar) en levenspartner van René.

Jaren was ik op afstand betrokken bij Hieros Gamos Festival. De maandenlange voorbereiding, het opbouwen van de energie, de magie. Ik zag het vanaf de zijlijn als René in de weer was met het kernteam. Als het zover was, dan brachten Zen en ik René naar de Banken. We hielpen met de tent opbouwen, een laatste kus, zwaaien naar iedereen en dan gingen wij weer naar huis. Thuis hadden wij een moeder-zoon week met aandacht voor de overgangsrituelen die horen bij de laatste schoolweek voor de zomervakantie. Tussendoor kwamen de updates en verhalen van René. Verbonden op afstand.

En als het allemaal weer voorbij was en René weer thuis, verzuchtte hij steevast: “ik wou dat we dit samen konden doen. Dat jij in levende lijve aanwezig bent in het veld”. “Er komt een tijd”, zei ik dan.

In 2021 was het eindelijk zover met de HG kampeer-gathering. Ik was er bij en ik heb genoten: de magie, het creëren, het mee mogen hoeden van de Sacred Space, de vanzelfsprekendheid in het samenzijn. Het hoogtepunt deze dagen was voor mij het mogen uitschenken van het water, het symbool voor het goddelijke vrouwelijke, aan de mannen. Een eenvoudige handeling met zoveel eerbied ontvangen, een prachtig ritueel. Dit bracht mij een grote transformatie die nog steeds voelbaar is.

Dit jaar gaat het voor mij over Er bij Zijn. In deze gekke tijd waarin er zoveel gaande is fluistert het telkens weer in mij: Dat wat zich recht voor je voeten bevindt, wees er bij. Met aandacht en Liefde. Annemieke

annemiekeave@gmail.com

Scroll naar boven